Hur du lagar ett nedslagsmärke

Träffar man green med en hög bollbana blir det allt som oftast ett nedslagsmärke i greenen. Genom att laga sitt nedslagsmärke gör man det inte bara trevligare mot de spelarna som kommer bakom en, utan man skonar även greenerna från att dra på sig några större skador under vinterhalvåret.

Laga nedslagsmärket genom att trycka ner spetsen på greenlagaren just utanför märket och bryt sedan övre delen av greenlagaren i riktning mot märket. Vrid lite på greenlagaren då du bryter så får du bästa resultatet. Bryt runt märket, från minst 4 håll, så att nytt gräs täcker fläcken. Tryck sedan till med bladet på puttern så att gräsytan blir jämn.

Det är viktigt att du lagar ditt nedslagsmärke, men även att du lagar de nedslagsmärken som tidigare spelare glömt av att laga. På så sätt blir det enklare för de greenkeepers på banan att hålla banan i toppskick.

Innesvingen
Golfbutik och Simulatorcenter

Flöjelbergsgatan 12
431 37 Mölndal
Tel. 031-706 75 60
Fax. 031-272 610

Bilgatan 3
442 40 Kungälv
Tel. 0303 - 214 995

Vår butik

På Innesvingen finns det bästa inom golfen samlat under ett och samma tak. Våra golfbutiker i Göteborg och Kungälv erbjuder allt från de bästa leverantörerna i branschen. Vi saluför golfklubbor, golfbagar, golfvagnar, kläder, golfskor och mycket mer!

Klarna-butik

Bli medlem i vår kundklubb!

Ditt namn

Din epost

Telefonnummer

Adress

Postnummer

Postadress

close