Håll hastigheten
En viktig del i golf är tempot. En bra regel att förhålla sig till är att du ska vara tätt bakom bollen framför, inte precis framför bollen bakom. Märker du att eran boll inte har möjlighet att hålla såpass bra tempo att de bakom er får vänta vid varje hål kan det vara läge att släppa förbi.

Ropa Fore
En golfboll är hård. En golfboll i hög hastighet kan göra mycket skada. Ropa hellre fore en gång för mycket än en gång för lite. Hör du någon ropa fore är det viktigt att man tar det på största allvar och tar betäckning.

Ställ bagen på rätt sida green
För att snabba på tempot ytterligare är det bra om du ställer bagen på rätt sida green när du ska gå upp och putta. Ställ den inte framför greenen, utan där det är närmast till nästa hål. På så sätt kan bakomvarande boll slå direkt istället för att behöva vänta på att du ska vandra runt green en extra gång.

Stå på rätt plats
Att veta var du ska stå. Golf spelas med hårda verktyg och bollen kan göra ordentlig skada om den träffar någon. Av dessa anledningar är det viktigt att veta var man ska stå när någon annan slår.
Om det är ett vanligt slag ute på banan är grundregeln att ställa dig snett bakom spelaren sett till hålets riktning några meter på framsidan av den som slår. Ordningen ska alltså vara du – boll – medspelare om man ser det från sidan.
Om bollen slås från bunkern gäller det att vara redo då den kan komma upp snabbt och det finns risk att den går ordentligt snett. Se till att vara stående ordentligt åt sidan. När det är dags för puttning så ska du helst inte stå rakt bakom en spelare som ska slå utan en bit åt sidan. Är det en putt som ska slås i samma linje som din är det helt okej att efter slagit gå och ställa dig bakom för att se hur den rullar. Tänk även på vilken linje de andra ska putta i för du ska inte gärna gå i dessa.

Stör inte i andras svingar
När någon ska slå är man tyst och står still. Golf är en koncentrationssport och uppstår det störande moment är det svårt att genomföra sitt slag på ett bra sätt. Respektera de andra i bollen, men även de andra som spelar på banan.

Kommentera